Wat wij nog willen verbeteren

Wij zijn de duurzaamste webshop met babykleding, maar ook wij hebben nog ambities. Wat willen wij nog verbeteren en waarom?

Als je al bij ons hebt besteld, dan weet je hoe onze verpakkingen eruit zien. Wij hebben gekozen voor PVC-vrije zakjes. Het kan best dat je nu denkt: maar dat is toch ook gewoon plastic en niet goed voor het milieu? Precies, dat dachten wij dus ook meteen toen wij voor een keuze stonden! Wij konden kiezen uit meerdere mogelijkheden, waaronder kartonnen dozen, stoffen zakken, biologisch afbreekbare zakken en PVC-vrije plastic zakken. Als eerst neigden wij naar biologisch afbreekbare zakken, want dat zou toch mooi zijn? Helaas bleek al snel in gesprek met de fabrikant dat er niet gegarandeerd kon worden dat deze lang houdbaar bleven. Ook qua waterdichtheid waren er nog teveel vraagtekens. Omdat wij net starten, konden wij niet riskeren dat de biologisch afbreekbare zakken ineens zouden vergaan als onze producten langzamer zouden verkopen dan gewenst. En met vervoer was het dus echt een must dat de verpakking onze producten tegen vuil en water zouden beschermen. Dus helaas was dit niet de geschikte de verpakking.

Wij gingen verder op zoek naar een alternatief. Kartonnen dozen werden erg duur om ieder product in te verpakken. De verpakking was dan te duur, de ontwerpkosten waren te hoog en het vervoer zouden wij ons niet kunnen veroorloven. Ook hierbij waren de producten niet bestand tegen water en vuil. Moet je je voorstellen: mooie dozen die helemaal vol met vocht en vuil aankomen. Zonde! Als we het wel zouden doen, dan zouden deze dozen zeker van FSC gecertificeerd karton gemaakt moeten zijn en dan zou er alsnog een plastic zak over iedere doos heen moeten tegen bescherming van vocht en vuil.

De biologisch katoenen zak verpakking was nog een optie. Hier hoeven we niet lang over uit te wijden, want ook hier waren vocht en vuil de grote boosdoeners bij het maken van de keuze. Maar vooral de kosten waren vrij hoog. En als startend bedrijf moesten wij een keuze maken. Het lijkt ons overigens de meest duurzame en mooiste optie. Er hoeven (ondanks FSC) geen bomen gekapt te worden, geen plastic (ondanks PVC-vrij) zakken geproduceerd te worden en de zakken bieden bij uitstek ruimte voor meerdere malen gebruik.

Dan rest er nog de laatste optie, namelijk de PVC-vrije plastic zak, oftewel de ‘polybag’, zoals die in het buitenland wordt genoemd. Deze had alle eigenschappen die vereist waren. De plastic zak bevatte gelukkig geen PVC! Het enige minpuntje is dat we het liefst geen plastic zakken wilden. Kostentechnisch en vervoertechnisch gezien was dit wel de juiste keuze. Voor nu. Want wij zijn dan wel de duurzaamste webshop met babykleding, maar op dit punt willen wij graag verbeteren. Dit is eigenlijk het enige waar wij graag verandering in zien binnen ons bedrijf. Maar als startup moet je soms keuzes maken. Wij hebben gedacht aan de klant, de kosten en de bescherming van de producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

voor bestellingen vanaf €25

Makkelijk retourneren

30 dagen geld terug garantie

100% biologisch & vegan

Duurzame stoffen en materialen

Makkelijk en veilig afrekenen

o.a. via iDeal en overboeking

Word Baby Sam familielid
Onze social media
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
We will get back to you tomorrow at 07:00 AM when we are online again. Thank you for your patience.