Ons verhaal

Baby Sam richt zich op essentiële en stijlvolle babykleding en babyproducten. Hierbij is comfort een must en zijn veilige, diervriendelijke en duurzame stoffen als vanzelfsprekend. Wij willen transparantie in onze productieketen. Daarom hebben wij gekozen voor het internationale keurmerk Global Organic Textile Standard (GOTS). Al onze babykleding is GOTS gecertificeerd. Dat betekent:
- 100% biologisch katoen
- Geen kinderarbeid
- Geen gedwongen arbeid
- Geen discriminatie op de werkvloer
- Geen onwettelijke werktijden
- Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden
- Leefbare lonen
- Geen schadelijke verven of bleekmiddelen

Gewoon

Kayleigh

Als moeder van twee peuters, langdurig modeliefhebber en duurzaam levensgenieter was het achteraf gezien een logische stap om mij bezig te houden met kleding en producten die het leven verbeteren van baby’s en de mensen die in het productieproces zijn betrokken. Baby Sam tovert iedere dag een lach op mijn gezicht, want met dit merk wil ik grote veranderingen teweegbrengen. Mens, dier en milieu moeten voorop staan bij het produceren van diverse producten. En dat is geen ambitie, maar met Baby Sam al een gerealiseerde droom. 

Het veiligste voor jouw baby

Het begon in 2016

In 2016 werd ik voor het eerst ouder. Ik merkte al gauw de slechte kwaliteit van de stoffen van babykleding op. Als nieuwe ouder wist ik weinig van de effecten op de gezondheid van baby’s en op dat van werknemers in kledingfabrieken wanneer er schadelijke chemicaliën worden gebruikt om babykleding bijvoorbeeld te verven, bleken of bedrukken. In 2017 kreeg ik een dochter en werd ik weer herinnerd aan de babykleding die ik voorheen kocht of kreeg. Ik ging mij steeds meer verdiepen in kledingstoffen en chemicaliën. En dacht: dit kan niet zo langer! Voor baby’s niet én voor kledingmakers niet! Daarom is Baby Sam kleding comfortabel, veilig en stijlvol. 

Onze derde is geboren!

Hoera! Baby Sam is geboren!

Wij ontwerpen onze babykleding door de behoeften van echte experts (lees: moeders en vaders) en onze eigen behoeften goed te analyseren. Zo vragen wij wat zij handig vinden, wat zij anders willen en wat zij nog meer wensen. Op basis van alle informatie en eisen, kiezen wij duurzame stoffen, garens en verpakkingen. Dit vereist een intensieve samenwerking met fabrikanten. Wij willen tot op detail weten waar onze producten van gemaakt zijn en welke kwaliteitschecks worden uitgevoerd tijdens de productie. Wij hechten veel waarde aan comfort, waardoor onze kledinglijn alleen stempellabels hebben in plaats van stoffen kledinglabels die in de weg zitten en de kwetsbare babyhuid irriteren.

Babystapjes

Nog maar net begonnen

Met onze babykleding hebben wij het doel een veiligere wereld te creëren voor kleintjes en alle werknemers die met liefde onze kleding maken.  Inmiddels zijn wij druk bezig met het ontwerpen van onze tweede babykledinglijn en diverse innovatieve babyproducten. Vind je het leuk om hiervan op de hoogte te blijven? Meld je dan rechtsonder deze pagina aan voor onze nieuwsbrief. Naast nieuwe babykleding en babyproducten, zal je dan ook een link in de nieuwsbrief ontvangen naar onze blogs.

Gratis verzending

voor bestellingen vanaf €25

Makkelijk retourneren

30 dagen geld terug garantie

100% biologisch & vegan

Duurzame stoffen en materialen

Makkelijk en veilig afrekenen

o.a. via iDeal en overboeking

Word Baby Sam familielid
Onze social media
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
We will get back to you tomorrow at 07:00 AM when we are online again. Thank you for your patience.