Duurzaam en veilig

Duurzaamheid staat voor ons gelijk aan veiligheid. En dat is misschien voor velen hoog gegrepen, maar wij lanceren liever een half jaar later een kledinglijn en doen het in één keer duurzaam en veilig. Want vooral voor baby's in hun kwetsbaarste vorm, newborns tussen de 0-6 maanden, is het belangrijk om alle maatregelen te treffen die het welzijn van hen bevordert. Bovendien vinden wij het belangrijk dat ons merk voor iedereen veilig is: ook voor dieren! En daarom is ons merk vegan.

GOTS
Certificaten

Niet alleen claimen, maar bewijzen

Te vaak wordt er een duurzaamheidslabel op een product geplakt zonder dat consumenten door hebben of het een geldig label is. Zo wordt het label “organic cotton” oftewel “biologisch katoen” te vaak gebruikt in de kledingindustrie zonder dat er echt bewijs voor is. En wat gebeurt er met een stukje biologisch katoen bij de productie van een kledingstuk? Wordt het verdrongen in chemicaliën en bleekmiddelen? Of wordt biologisch katoen ook behandeld zoals het zou moeten: met eco-vriendelijke verven en gewit door het gebruik van natuurlijke middelen zoals de zon? Allemaal vragen, maar geen antwoorden. Tenzij er een certificaat is afgegeven. Wij produceren al onze producten bij fabrikanten die gecertificeerd zijn, zoals een GOTS certificaat (Global Organic Textile Standard). GOTS laat onafhankelijke bedrijven de controles uitvoeren, waarbij onder andere gecheckt wordt of er daadwerkelijk sprake is van biologisch katoen, er geen schadelijke chemicaliën en verven worden gebruikt en onze kleding niet wordt gemaakt door kinderen.

Omdat ieder leven belangrijk is

Vegan

Het is niet alleen onethisch om dieren te gebruiken voor kleding, het is ook nog eens onnodig! Fashion kan prima zonder leer, bont, zijde en alle andere materialen en verfsoorten waarin dieren worden verwerkt. Er zijn genoeg alternatieven op de markt die fashion pioneers kunnen gebruiken in een kledingcollectie. En zelfs dat vinden wij bijzonder, want het zouden niet eens ‘alternatieven’ genoemd moeten worden. Fashion zonder dierenleed zou standaard en normaal moeten zijn. Wij respecteren ieder levend wezen en daarom zullen wij dan ook nooit gebruikmaken van dierlijke materialen of ingrediënten. Baby Sam is vegan, omdat dat ook de levensstijl is van mij als hoofdoprichter (Kayleigh). 

babykleding vegan
Uniek, maar met een reden

Doordachte designs

Ieder design en ieder product, daar is over nagedacht. We willen bijdragen aan het comfort en de mooie levensstijl van een baby. Niets maakt ons gelukkiger dan daarmee ons levens vullen. En dat is inherent aan doordachte designs leveren. Keer op keer. Wij geloven dat alleen goede kwaliteit het langst meegaat. Dat hebben wij zelf ervaren als newborn ouders en doen dat iedere keer bij de aanschaf van producten nu als peuterouders.  Kwaliteit betekent goede en duurzame producten ontwikkelen. Producten gemaakt van duurzame stoffen en producten die gericht zijn op langdurig gebruik en eventueel nog geschikt zijn voor een tweede en derde baby.

Duurzame productie en transport

Klimaatneutraal shoppen

Onze producten, verpakkingen en de productie zijn al volledig gericht op duurzaamheid. Zo wordt er bijvoorbeeld zo min mogelijk water gebruikt bij de productie van de kledingstoffen. En worden geen schadelijke verven en chemicaliën gebruikt. Ook o.a. het vervoer van kledingstoffen naar de fabrikant en kledingstukken naar Nederland willen wij klimaatneutraal maken. Daarom hebben wij gekozen om jou deze optie aan te bieden bij het afrekenen. Je kunt iedere order klimaatneutraal maken door een X-bedrag (afhankelijk van de hoeveelheid van jouw bestelling) toe te voegen door het vakje aan te vinken. Het bedrag schrijven wij iedere maand over naar CO2ok.
Meer informatie over
CO2ok?

Hosting bij de beste

Ieder detail een pluim waard

Wij vinden het belangrijk dat aan ieder detail is gedacht. Groot of klein, het moet goed zijn. Daarom draait onze webshop op een duurzame hosting. Dat betekent dat onze webshop het milieu niet belast. Deze draait namelijk op groene stroom en is gericht op CO2 compensatie. Ook vinden wij het fijn om de website zo dichtbij mogelijk te hosten. Daarom hebben wij gekozen voor een Nederlandse hosting. Dit geeft ons vertrouwen, omdat er snel geschakeld kan worden als wij een specifieke dienst nodig hebben. Met dit voordeel kunnen wij klanten altijd de service geven die zij verlangen. 

Gratis verzending

voor bestellingen vanaf €25

Makkelijk retourneren

30 dagen geld terug garantie

100% biologisch & vegan

Duurzame stoffen en materialen

Makkelijk en veilig afrekenen

o.a. via iDeal en overboeking

Word Baby Sam familielid
Onze social media
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram
We will get back to you tomorrow at 07:00 AM when we are online again. Thank you for your patience.